top of page

OVER ONS

ONZE FILOSOFIE

​​Tang Fysiotherapie gelooft in het Yin en Yang principe. Alles is constant in beweging, waardoor men probeert om in balans te blijven. Dit is een proces wat blijft voortduren terwijl u leeft. Balans is de sleutel tot een gezond en klachtenvrij lichaam. Geest en lichaam moeten in balans zijn. 'BEWEGEN' is hiervoor een goed medium. Door middel van bewegen kunt u bepaalde klachten wegnemen en kunt u tot inzicht komen om op een andere manier invulling te geven aan uw dagelijkse routine dan dat u voorheen deed. Het andere uiterste is 'RUST'. Wij leven in een maatschappij waarbij we veel werkdruk ervaren, waardoor we soms genoodzaakt zijn om meer te doen dan wat we eigenlijk kunnen doen. Als het goed is, zijn wij allen bezig met het vinden van dit evenwicht, maar is het niet altijd even makkelijk om dit te bereiken. Hierdoor ontstaan klachten aan het lichaam. 

Via de juiste wetenschappelijke informatie, een strak oefenschema, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, massage of een goed gesprek...

Wij helpen u graag! Neem vandaag nog contact op!

CHI KIN TANG

​​Fysiotherapeut en leraar in de Chinese gevechtskunst! Deze twee passies zijn voor hem onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het één vult het andere aan, zegt hij. Fysiotherapie is goed wetenschappelijk onderbouwd en geeft betrouwbare informatie en behandelmethodes. De Chinese gevechtskunst en geneeskunde zijn nauw met elkaar verbonden. De Chinezen zijn al meer dan 3000 jaar bezig met het verdiepen in de geneeskunde en het menselijk lichaam. In de Oosterse geneeskunde en gevechtskunst is men ervan overtuigd dat het lichaam zelf in staat is om zich te helen.

Zij geloven in levensenergie dat in elk levend organisme aanwezig is. Energie moet stromen en als dit niet gebeurt, dan kan dat verschillende oorzaken hebben. 

Door middel van oefeningen leer je obstakels en stagnaties in het lichaam op te heffen. Hierdoor zal alles weer gaan stromen en kan het lichaam weer optimaal functioneren.

 

Deze gedachtegang maakt het voor Chi Kin uiterst interessant om de Westerse benaderingswijze 'Fysiotherapie' te combineren met de Oosterse geneeskunde. 

Chi Kin is tevens meervoudig wereldkampioen geweest in de sport Kung Fu van 2011 t/m 2014. Hiervoor is hij meerdere keren naar Hong Kong afgereisd om dit te kunnen verwezenlijken. Meer info kunt u hier vinden.

In zijn carrière als topsporter heeft hij veel ervaring opgedaan met betrekking tot het bewegen, maar ook de blessures die hierbij komen kijken. Hierdoor kan hij u als geen ander prima begeleiden.

bottom of page